Заев ќе го преземе кормилото во финансии

0
198

Правните советници во Владата ќе го достават правниот основ со кој ќе се утврди кои ќе бидат надлежностите на премиерот Зоран Заев во раководењето на Министерството за финансии.

Заменик министерката Ширет Елези ќе биде задолжена за комуникации а сите битни одлуки ќе ги носи Премиерот. Првата работа со која ќе се зафати ќе биде ребалансот на буџетот.