Новинарот Драган Павловиќ Латас и неговите двајца браќа се ослободени од обвинението во случајот „Тревник“

0
164

 

Новинарот Драган Павловиќ Латас и неговите двајца браќа се ослободени од обвинението во случајот „Тревник“.Според судијката, тие не се виновни, бидејќи како што рече, не сториле кривично дело според закон.

Новинарот Латас и неговите браќа, Ѕвездан и Срѓан, се гонеа од СЈО за градење на три викенд куќи во Зелениково, кои според обвинителството почнале да ги градат во 2011 година, а одобренијата за градба ги добиле во 2013 година.

-За овие објекти постои одобренија за градба од 24 јануари 2013 година, и никој не ги оспорил, рече судијката Марија Клетничка