Таравари: Место да се охрабрат и да се поддржат луѓето кои што пријавуваат нерегуларности и незаконитости, кај нас тие се казнуваат

0
184

 

Градоначалникот на Гостивар и екс министер во владата на Зоран Заев, Арбен Таравари се огласи по покренатата дисциплинска постапка против инспекторот Ѓорѓи Илиевски.

-Место да се охрабрат и да се подржат луѓето кои што пријавуваат нерегуларности и незаконитости, кај нас тие се казнуваат. Оваа е една од главните причини зошто младите бегаат од државата, пишува Таравари.