Теарчани се затруле од водата за пиење каде се пронајдени фекалии

0
92

 

Теарчани се затруле од водата за пиење каде се пронајдени фекалии. Испитувањата на Институтот за јавно здравје покажале дека во 3 населени места во Општина Теарце водата е микробиолошки загадена. Дадени се насоки за решавање на проблемот, дотогаш ќе важи забраната за користење на водата.

Изминатата недела амбулантите во Општина Теарце беа преполни со затруени пациенти. Повеќе од 500 лица се пожалиле на болки во стамокот дијареа и  повраќање