Хорор во Бодурум: Пумпата на базенот ја „вшмукала“ малата Алина – детето било под вода 15 минути

0
144

Страшна несреќа се случило во познатото летувалиште во Турција откако мало девејче кое безгришно се разладувала во базенот била „вшмукана“ од пумпата која 15 минути ја држела под вода.

Таткото на Алиса Адамов од Русија и останатите гости безуспешно се обидувале да помогнат да ги извадат децата од „здивената“ цевка, а проблемот бил што вработените не знаеле како се исклучува пумпата.

Детето се давело 15 минути, додека да најдат кде се исклучува пумпата.

Додека да пристигне брзата помош, со вештачко дишење се обидувале да и ја вратат свеста, но во тоа успеала итната помош, која повторно успеала да и помогне за срцето да проработи, па девојчето е одведено во болница.

Во еден момент делоувало дека ќе се спаси, но поради големо оштетување на така мал организам Алиса починала 11 дена подоцна во болница.

Хоророт се случил на 18 август,во хотелот „Санхил“ а гостите на базенот велат дека во тој момент немало спасувач на базенот.

„Панично ги довикувавме вработените да ја исклучат пумпата, но никој не се одзва“ раскажал потресен еден од очевидците.

„Раката на малата Алисиа била заглавена во цевката, па детето било заробено под вода. Им требаше 10 минути за да ја исклучат, но ни тогаш не успеавме да ја извлечеме“ вели очевидец кој исто така нагласува дека треба да се избегнува овој хотел поради „неспособните вработени’“.

Мајката на Алина вели дека требало 7 лица за да ја искршат цевката и да ја извлечат Алин.

 

 

Извор Дневно.мк