Шминкер од Косово е светски хит – откај него не излегла унакажана невеста

0
164

Шминкерот Арбер Бутиќи живее и работи во Призрен, а благодарение на неверојатните трансформации на невестите го привлекол вниманието на светските медиуми.

Арбер на Инстаграм има повеќе од 300 илјади следбеници, а откако неговите дела ги пренеле и светските медиуми, тој број само расте.

расте.

Како визажист почнал да работи пред шест години, но неговата љубов кон шминкањето е уште од детството.

Најубаво нешто во мојата работа е можноста потполно да трансформирам некого и она чувство кое на крајот го има лицето кое го шминкам. Пронаоѓаш посебна врска со клиентката и им го покажуваш вистинското значење на убавината, вели Бутиќи, кој на невестите им препорачува кога ќе дојдат кај него д носат и фотографија од „совршената невеста“ како која сакаат да изгледааат.