Барселона очекува да биде првиот клуб со приход што надминува милијарда евра по сезона

0
180

Шпанскиот фудбалски гигант Барселона планира да стане првиот клуб во историјата на овој спорт што ќе создаде приход од повеќе од една милијарда евра до крајот на сезоната.

На својот Твитер, Каталонците ги споделија своите финансиски планови за тековната сезона. Тие очекуваат да имаат приход од 1,047 милијарди евра, врз основа на неивните резултати.

Доколку с еисполнат очекувањата на раководството на Барселона, клубот ќе биде првиот со такво достигнување.

Според резултатите од минатата сезона, приходот на Барселона изнесувал 990 милиони евра.