Вучиќ: Иако е српски зет, Палмер ќе ја спроведува политиката на САД брутално

ретседателот на Србија, Александар Вучиќ, синоќа изјави дека специјалниот претставник на американскиот државен секретар за западен Балкан, (Метју Палмер) ќе ја спроведува политиката на СА силно, некогаш дури и брутално.

„Смешно ми е кога ќе слушнам дека велат оти е српски зет, па нам ќе ни бил понаклонет. Тој ќе ја спроведува политиката на САД. Силно, понекогаш и брутално, па нам не ни престојат никакви лесни задачи“, изјавил Вучиќ за ТВ „Пинк“, додавајќи дека Палмер е способен, сериозен, одоворен и педантен човек.