Доста е! – здравствените работници на протест против насилството врз нив

0
183

Мод мотото „Доста е! Стоп за насилството врз здравствените работници“ денеска во 11 часот ќе се одржи протест на здравствените работници.

Организатор е Асоцијацијата на млади лекари специјализанти, а поддршка дадоа Синдикатот на Клинички центар и други здруженија на здравствени работници и министерот за здравство Венко Филипче.