Зиадин Села: Со сите би направил предизборна коалиција освен со ДУИ

0
239

Рано е да се каже со кого би влегле во коалиција, во моментот кога ќе се објават изборите ние сме подготвени да коалицираме со секој Албанец кој сака да донесе промена и има за цел да донесе промена и демократија во албанското општество ,а не тој што прави калкулации за да преживее во политичката сцена. Од можноста за коалиција се исклучува ДУИ, кои се наши опоненти и кои мислиме да ги победиме на следните предвремени избори“, вели Зијадин Села.

Дали би прифатиле коалиција со СДСМ?

„СДСМ не ја сметам како албански политички субјект и ние во таквите авантури и коалиции не мислиме да влеземе“, додава Села.