Идеја на Коштуница: Косово требало да стане Хонг Конг на Балканот

0
151

Последниот претседател на Сојузна Република Југославија Војислав Коштуница имал предлог статусот на Косово да се реши по примерот на Хонг Конг со Кина.

Тоа би значело еден вид на контролирана независност, односно де факто би фунционирало како суверена држава но без целосна независност која би била под контрола на Белград