Изгаснат големиот пожар кај битолската чаршија

0
153

Речиси два и пол часа траела битката на пожарникарите со пламените јазици кои во Старата чаршија во Битола што денеска напладне зафатија  три кровни конструкции на дуќани.

Опожарените објекти се наогале на влезот на чаршијата кај дрвеното мовче. Екипите интервенирале и на обект кој се наоѓал зад дуќаните.