Мицковски и Заев ќе пресечат за СЈО

0
144

За вечер во 20 часот е закажана лидерската средба која ќе се одржи во македонскиот парламент. На лидерската се очекува да биде постигнат финален договор за новиот Закон за Јавно обвинителство, односно да се реши судбината на Специјалното обвинителство. Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски најави дека ќе го отвори и прашањето за предвремени парламентарни избори кои според него, биле неизбежни. Предвремени избори за премиерот Зоран Заев не се посакувана опција