Морж потопил брод на руската морнарица на Арктикот

0
113

Брод на руската морнарица бил потопен од –морж ! Неверојатната приказна делумно ја потврди Министерството за одбрана на Русија.

Од Министерството е наведено дека малиот брод , што се користел за истражувања на Арктикот бил нападнат и дека членовите на екипажот во последен момент спасиле жива глава. Нападот на бродот ,,Алтаи” , со кој се превезувале научници бил нападнат од голема женка морж, која веројатно ги бранела своите млади.

„Овие поларни региони кријат многу опасности“, рекоа научниците на крајот од нивната авантура.