Приштина: Имаме информација дека уште десетина држави може да го повлечат признавањето на Косово

0
151

Постојат кредибилни информации дека уште десет држави може да ја повлечат одлуката за признавање на Косово, изјави заменик премиерот на Косово во оставка Енвер Хоџај.

Ние реба прво да го сфатиме карактерот на нашата државност. Ако бевме членка на ОН признавањето ќе беше универзално. Во ситуацијата во која сме, кога една држава ќе го признае Косово, треба да се воспостават дипломатски односи. Некои од нив се претерано ранливи“, кажа Хоџај