Просветниот инспектор Ѓорги Илиевски добил решение со кое се пресраспоредува на друго работно место

0
158

Просветниот инспектор Ѓорги Илиевски, кој обелодени дека тројца функционери на ДУИ, министерот за образование Арбр Адеми, заменикот министер за внатрешни Агим Нухиу и директорот на Државниот завод за индустриска сопственост Сафет Емрули, против законски се стекнале со повисоки наставно – научни звања, утрово добил решение со кое се пресраспоредува на друго работно место.

Тој обвинува дека станува збор за одмазда и дека наместо надлежните институции да постапат по неговите наоѓања тие се пресметуваат со него. Го обвини и премиерот Заев дека ги штити функционерите.