Разрешувањето на Јанева утре пред пратениците

0
151

По неколкудневно натегање, собранискиот спикер ја закажа седницата, на која се очекува, пратениците да одобрат разрешување на Катица Јанева. Утре попладне, специјалната јавна обвинителка ќе биде на дневен ред во Собранието.

За нејзиниот можен наследник, партиите се уште преговараат, како и за законот за јавно обвинителство, за кој веќе шест месеци не успеваат да најдат заеднички јазик.