Русија може да биде отстранета од ОИ во 2020 година, заради манипулација со податоците од московската лабораторија

0
188

Русија може да биде отстранета од Олимписките игри во 2020 година заради манипулации со податоци од московската лабораторија, пренесува британски „Телеграф“.

Руската страна е осомничена за фалсификување на податоци од московската антидопинг лабораторија пред да биде пренесена во ВАДА.

Се шпекулира дека со податоците се манипулирало 18 месеци, криејќи ги кршењата на анти-допинг правилото од руските спортисти.

За потсетување, руските атлетичира сè уште не смеат да се натпреваруваат под своето знаме на натпреварувањата организирани од Меѓународната атлетска федерација.
Олимпијадата 2020 година ќе се одржи во Токио од 24 јули до 9 август.