СДСМ: Груевизмот кој зрачи од Мицкоски го потврдува она што граѓаните го знаат: ВМРО-ДПМНЕ сака да се заташка криминалот на режимот

0
164

Груевизмот кој зрачи од Мицкоски потврдува дека ВМРО-ДПМНЕ единствено сака да се заташка криминалот на режимот. Ништо друго не е важно за нив, се наведува во реакцијата на СДСМ на интервју на Христијан Мицкоски.

Тие бараат предметите на СЈО дојдат под нивна контрола за да запрат.Тоа е единствената причина зошто не се постигна договор за Законот за ЈО.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се против правдата, против ЕУ и НАТО и против граѓаните. Се надеваат дека ќе го попречат напредокот и ќе го загрозат датумот за преговори.

Ние тоа нема да го дозволиме. Ние сме за правда. Сега е моментот и  покажуваме што значи борба за правна држава и за правда!

Пропаѓаат обидите на Мицкоски да ги минира предметите на Специјалното јавно обвинителство, тие се обезбедени, одговороност ќе има.Затоа Мицкоски е во паника, затоа што знае дека функционерите на ВМРО-ДПМНЕ нема да се спасат од одговорност без разлика колку и тој да се труди да ги спаси, се вели во реакцијата на СДСМ