Со ново писмо, Катица Јанева си поднесе оставка

0
124

Специјалната обвинителка Катица Јанева со ново писмо од затвор го извести Советот на јавни обвинители дека ја активира условната оставка која ја поднесе на 15 јули.

Оставката, напишана рачно, доаѓа во ист ден кога таа едногласно беше разрешена.

Собранието сепак ќе мора да гласа за нејзиното разрешување поради процедурата пропишана во согласност со законот.