Уапсена жена во Грција со 401 пасош

0
152

Романска државјанка на 49-годишн возраст денеска е уапсена на грчкиот меѓународниот аеродром „Елефтерос Венизелос“, откако во нејзиниот багаж полицијата пронашла 401 пасош и документи за идентификација издадени од различни земји.

Истрагата на полицијата за организиран криминал и трговија со луѓе покажата дека повеќето од конфискуваните документи се пријавени како украдени или изгубени. Жената е обвинета за иелгално поседување туѓи патни документи и за криумчарење. Таа треба да се појави пред јавен обвинител во Атина.

извиор РСЕ