Јанушев до СДСМ: СЈО е мртво – помирете се

0
129

Зоран Заев и криминално-рекетарската банда на СДСМ останувале на ставот дека капацитетот на СЈО треба да се задржи со новиот закон за ЈО. Капацитетот на СЈО!?! Кој капацитет, кое СЈО? СЈО е мртво – помирете се! И целата кривица е ваша, залудни ви се обидите да се “исперете”!, пишува на Фејсбук, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев.

Но, ова за СЈО е веќе апсолвирана тема за сите во Република Македонија, поинтересно (барем во моментов) е следново:

“СДСМ останувале со граѓаните и ќе работеле во нивен интерес. Продолжувале со спроведување на мерките и политиките што обезбедуваат економски раст, реформи во институциите, градење неселективен правен систем и целосна интеграција на државата во ЕУ и НАТО. Изминатите две години биле пример за домаќинско, одговорно и транспарентно работење. Институциите им служеле на граѓаните. Државата била на вистински пат. Владата предводена од СДСМ ги реализирала историски најголемите инвестици во инфраструктурата, од независноста до денеска. Се инвестирало преку 850 милиони евра во проекти во патната инфраструктура. Се граделе и мостови, гасоводи, водоводи, канализациски системи низ целата држава.
Денес медиумите биле слободни.
Нашата држава постојано напредувала во правата и слободите на новинарите и медиумите.” 😂😂😂

И на сето ова “блескање”, на сите овие “успеси”, на овие неверојатни “достигнувања”, на ова остварување на невозможното … на трансформацијата на Република Македонија во “Швајцарија на Балканот” – Заев и СДСМ бегаат од избори! 🤫

Жива патетика!