Адеми не сака да помисли на штрајк, оптимист е дека ќе има одговор

0
147

Во понеделник самостојниот синдикат за образование, наука и култура повторно ќе седне на маса со министерот за образование Арбер Адеми, на кого му поставија ултиматум, односно дека ќе следи генерален штрајк, доколку не ги прифати барањата за повисоки плати, објави 24.мк.

Министерот Адеми е оптимист дека ќе има одговор, а во врска со недостатокот на учебници како и лошиот квалитет, одговори дека веќе ги потпишал одлуките за избор на најповолна понуда.