„Баумер“ отвори фабрика во Бунарџик, ќе извезува сензорска технологија

0
119

Денеска, свечено беше означен почетокот на работата на новата фабрика на „Баумер“ во Трговско индустриската зона 1 во Бунарџик, Скопје.

Компанијата „Баумер“ од Швајцарија е една од светски најпознатите производители на сензори, инструменти за мерење, испитување и навигација според најмодерна технологија и се употребуваат во автомобилската, индустриската, медицинската наука, во авиоиндустријата, кај мобилните уреди, во градежниот сектор и во други области. Компанијата има вработено 2.500 вработени во светот, а како што беше најавено, во оваа своја фабрика во нашата земја, во која ќе бидат вложени 4,7 милиони евра, во првата фаза ќе вработи 150 граѓани.