ВЛАДАТА ГО КАНИ СОНК НА СРЕДБА – ЌЕ ИМА ЛИ ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ?

0
80

Владата го спрема Буџетот за 2020 година – премиерот Заев обелодени –  министрите до доцна во ноќта ги исцртувале контурите на новата буџетска каса. Во предизборие темата за повисоки плати останува жешка.

И додека се чека да се види какви зголемување се предвидени со буџетската рамка за догодина, годинава –  вработените во научните институти од ноември треба да очекуваат ново зголемување на платите – најави Владата во предизборие.