Владата организира наградна игра „Мој ДДВ – моја награда“

0
104

Се организира наградна игра „Мој ДДВ , моја награда“ . Владата даде амин на овој предлог за поврат на ДДВ на министерството за финансии. За оваа мерка ќе се одвојат  30 милиони буџетски пари.  Наградната игра ќе почне кон крајот на ноември .  Првиот човек на надлежното министерство, Нина Ангеловска негира дека проектот е копија на „Фискална на рака награда без мака“ од пред 5 години, која СДСМ како опозиција жестоко го критикуваше.

Ангеловска се пофали  дека ова е надоградување на апликацијата Мој ДДВ, која се покажала како успешна