Вучиќ: Никој не ни нуди поделба на Косово, не треба да се лаже народот

0
187

Никој не ни нуди ништо во однос на Косово, нема понуда за поделба на Косово, никој нема да ни даде ништо, а околу 100 земји што го признаа Косово нема да се откажат и сакаат да ја видат Србија без Косово“, рече српскиот претседател Александар Вучиќ.

Тој во Ковин изјави дека „треба да се разбере тежината на позицијата на Србија“ и дека „не треба да се лаже народот дека нашата позиција е полесна“ отколку што е. Тој рече дека „сите постојано инсистираат на тоа дека е предавник“ и дека е „донесен (на власт) за да потпише нешто“ во врска со Косово.