Добредојдена е секоја иницијатива за зајакнување на регионалната соработка

0
122

Добредојдена е секоја иницијатива што оди во насока на зајакнување на регионалната соработка, како критериум и во ЕУ агендата и што ја забрзува евроинтеграцијата на Западен Балкан, напиша Заев на Фејсбук.

Тој во својот статус пишува дека има неискористен потенцијал за зголемување на регионалната соработка, интензивирање на трговијата, протокот на стоки, мобилноста на луѓе, услуги и капитал, меѓу сите земји од Западен Балкан.

Заев утре во Нови Сад ќе се сретне со Претседателот на Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Албанија Еди Рама.