Забрането присуство на заклетва за прваче од Велес оти не било вакцинирано

0
156

Прваче од Велес било избркано од училиштето „Блаже Конески“ бидејќи не било вакцинирано, тврди неговата мајка Тања Перкова.

Инцидентот се случил утрово кога детето требало да присуствува на заклетва која ја давале првооделенците. Но освен ова, според тврдењето на мајката, директорот повикал и полиција, просветен инспектор и службеници од центарот за социјални грижи. Проблемот започнал на стартот на учебната година, кога родителите биле известени дека детето нема да може да се запише поради одлуката која ја донесоа министерствата дека невакцинираните деца нема да тргнат во прво одделение. Во повеќе наврати била бркана од училиштето, а последно вчера добила и забрана за влез во него.