Заев: Европските лидери дадоа збор и мора да го испочитуваат

0
142

Европските лидери дадоа збор и мора да го испочитуваат е пораката која премиерот Зоран Заев ја упати до нив, на неколку дена пред одлучувачкиот Самит на ЕУ на кој ќе се носи одлука за датум за преговори со земјава.

„Европските лидери дадоа збор, има да го испорачаат и да го испочитуваат тој збор. Ние го заслуживме тој збор“, изјави премиерот Заев.