Заев за оставката: Сите опции ми беа во глава, пред се сум човек

Во врска со информацијата дека премиерот Зоран Заев размислува за оставка кој вчера беа објавени во дел од медиумите, тој денес на прес-конференција појасни дека сите опции му биле во глава. Премиерот Заев додаде дека оставил денот да помине и ја донел одлука за избори што денеска ја соопшти.

-Прво ќе кажам дека јас сум Зоран Заев и можам да бидам премиер, пратеник, градоначалник… но сум човек и сите опции беа во мојата глава. Го почувствував гневот и горчината и тоа како секој човек ме води кон секакви размислувања. Но си реков дека немам право да се откажам да се борам. Не сме сјајни имаме грешки , но немаме друг пат. Се друго е ќорсоскак. Какви мисли и да поминаа низ мојата глава оставив да помин е денот, се консултирав и донесов одлука”, појасни Заев.

Тој додаде дека ќе се повлече онака како што предвидува законот и оти ќе го почитува пропишаното за „пржинската влада и додаде дека засега нема конкретен датум за избори и оти тоа ќе го договорат заедно сите чинители во изборниот процес.