Заев по средбата со Хан: Ни треба позитивна одлука сега и веднаш

0
105

Немојте да бидете наша пречка, бидете наши херои. Со овие зборови премиерот Зоран Заев од Брисел ги повика европските лидери да и дадат на Македонија датум за почеток на преговори на самитот што почнува утре. На помалку од 12 часа пред почетокот на самитот, Владата ги прави последните обиди да издејствува отворање на преговори. Аргументите и се дека земјата направи многу и дека е подготвена да ги почне преговорите. И политички и институционално. Затоа бара преговори сега и веднаш.