Заменик-министерот за здравство фатен како зема 50 евра мито за да изврши операција

0
131

Коруптивна афера во која е вклучен заменик-министерот за здравство, Асим Муса, објави вечерва истражувачката емисија во Албанија „Фикс фаре“.

На објавената снимка новинарот се состанува со заменик-министерот, во улога на пациент кој треба да изврши операција на простата.

По состанокот во Институтот за нефрологија во Струга, Муса и „пациентот“ го одредуваат денот на операцијата.