Затворени гласачките места во Косово

0
167

Гласачките места на изборите во Косово се затворени во 19 часот. Два часа претходно, на улиците и приодите кон избирачките места имало забележителна мобилизација и раздвиженост на гласачи, пренесува „Спутник“ повикувајќи се на косовските медиуми.

Државното обвинителство на Косово пренесе дела до сега се приведени 20 лица поради различни кривични дела на изборниот ден.