КОД открива: Во телефонот на Боки 13, Јанева со 50 илјади евра

0
147

КОД дојде до информација дека дел од парите се најдени во сеф во домот на Бојан Јовановски. Според спецификацијата која претходно е направена врз банкнотите е утврдено дека тие се парите од првите пола милион евра која ги дала сопругата на на Камчев додека тој се уште бил во притвор. Пари има и во телефонот на Боки 13 ка. Тој е авторот на фотографија на која е сликан ликот на специјалната обвинителка со 50 илади евра кај неа.

А токму во обвинението таа се товари дека наградата која ја земала се педесет илјади евра и софа набавена од Зона мебел вредна околу 5 илјади евра. КОД дознава дека еден од осомничените во сведочењето тврдел дека дел од парите Јанева навистина ги земала, и обвинителството трага и по друга потврда.