Костадинов: Мислењето на Венецијанската комисија се уште не е официјално

0
127

Мислењето на Венецијанската комисија сѐ уште не е официјално, комуникацијата на ниво на институции продолжува. Ова го изјави портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов, запрашан за коментар во врска со драфт верзијата од Венецијанската комисија за Законот за употреба на јазиците.
„Непринципиелно е да коментираме драфт верзија, секако мора да оставиме Венецијанската комисија официјално да излезе со нејзиното мислење, потоа ќе може да коментираме. Зошто не го коментираме? Од причина што сеуште постои комуникација помеѓу институциите и Венецијалнската комисија во однос на насоките, мислењата, а со тоа се потврдува дека може да претрпи промени до официјалното објавување на нивното мислење, секако ќе оставиме простор да излезе официјалното мислење на Венецијанската комисија, потоа ќе можеме конкретно да ги коментираме нашите ставови“, истакна Костадинов.