Лидерска средба: С. Македонија ќе продолжи да чука на вратата на ЕУ

0
86

Лидерите на политички партии на средбата кај шефот на државата Стево Пендаровски вечерва ја реафирмирале европската определба на земјата. Има консензус и за одржување предвремени избори
Реафирмирана интеграцијата во ЕУ како безалтернативна опција за државата и консензус за одржување на предвремени парламентарни избори следната година. Ова се првичните заклучоци од вечерашниот состанок на лидерите на парламентарните политички партии кај претседателот Стево Пендаровски. Средбата продолжува со дискусија за најавените предвремени парламентарни избори за кои, според Пендаровски, има согласност кај сите партии. Она што шефот на државата го барал од лидерите во врска со изборите, е да внимаваат тие на ниту еден начин да не го одложат ратификувањето на членството во НАТО во македонскиот парламент.