Нови стипендисти на Фондацијата ,,Трајче Мукаетов”

0
76

Фондацијата ,,Трајче  Мукаетов” 12-та година по ред доделува стипендии на студенти на медицинскиот и на фармацевтскиот факултет.

Доделени се вкупно 42 стипендии на талентирани и амбициозни студенти на овие два факултети.

За професорите од факултетите, ваквиот вид мотивирање на најдобрите, е многу важно.