Оригинална казна за брзо возење

0
159

Полицијата во Естонија почна оригинална кампања со цел да ја пробуди свеста кај возачите што сакаат премногу да го притискаат педалот за гас.

Властите понудиле избор – парична казна или прекин на возењето додека не се смират страстите. Според новата кампања, ако возачот се одлучи за пауза, мора да седи во возилото одредено време.

За надмината брзина до 21 километар на час, возачите мора да го прекинат возењето на 45 минути, за надминување од 21 до 40 километри, треба да паузираат еден час.