Ориѓански: 6 месеци чекаме Албанија да го ратификува договорот за МКЦ во Тирана

0
152

Познатиот музичар, Златко Ориѓански, кој е именуван за прв директор на новоформираниот Македонски културно-информативен центар во Тирана, реагира на бавноста на албанскиот Парламент, без кого не може да започне со работа оваа институција.

,, Цели 6 месеци чекаме, република Албанија да го ратификува во својот парламент, (формална постапка која се прави за 5 мин), потпишаниот договор за отворање на Македонски културен центар во Тирана, албански во Битола. Македонската страна, одамна го заврши својот дел од постапката. Божествено голема тајна е да знаеш да земеш, ама уште поголема да дадеш“-напиша Ориѓански на својот ФБ профил.