Османи во нова мониторинг мисија – по двојазичните табли сега во инспекција и за европските пари

0
124

Вицепремиерот Бујар Османи во нова инспекција на институциите– овој пат како се трошат европските пари. Откако пред неполн месец ги чешлаше институциите кои немаа двојазични табли, сега на пат до граничниот премин Ќафасан проверува колку парите од европските ИПА фондови правилно се искористени.

Со истата службена „шкода“ Османи најпрво правеше мониторинг на царински терминал на границата со Албанија за кој се издвоени над 1 милион евра од ИПА средствата, но ги следеше и патиштата кои водат дотаму. Како и во претходното видео, Османи сега му се јавува на Ирфан Бучи, заменик-директорот на Царинската управа. Отчет побара и од министерот за економија, Крешник Бектеши…