Пендаровски: Франција не нè блокира, туку бара суштински реформи

0
91

Моето чувство и на луѓето кои работат околу мене, не е дека добиваме француско вето за почеток на пристапните договори. Франција со право бара подобрување на методологијата во преговорите со која што придобивките и напредокот во сите различни поглавја да биде неповратен.

Ова го рече Пендаровски во својот одговор на новинарско прашање поставено на пресконференција во Австрија, по средбата со претедателот на земјата, Александер Ван дер Белен.