Предупредувањата на Помпео за заканите од Русија и Кина се сериозни

0
215

Предупредувањата на државниот секретар на САД Мајк Помпео за поголема претпазливост на Северна Македонија од заканите од Русија и од Кина, според експертската јавност треба сериозно да се сфатат.

Помпео во тој контекст рече дека граѓаните на Северна Македонија треба да ја водат државата, а не руските ботови на социјалните медиуми.