Продолжува палењето на беровската депонија

0
75

Поради густиот облак од чад од беровската депонија, веќе неколку дена како што јавуваат жители, ликот на градот е нагрден, а воздухот мириса на чад и изгорено. Од Јавното претпријатие за комунални работи „Услуга“, надлежни за чистење на депонијата, велат дека и овој пат се работи за намерно палење на депонијата.

– Се работи за несовесни граѓани кои од ним познати причини ја палат депонијата и предизвикуваат состојба, најмногу заради чадот кој се шири. Ние како и досега ја следиме состојбата, со ваквите несовесни граѓани и укажуваме дека по откривање на сторителот, против истиот ќе бидат преземени соодветни санкции, велат надлежните.