Продолжува работата на заедничката комисија за историја со Бугарија

0
150

Заедничката Комисија за историја со Бугарија утре во Охрид треба да одржат нова средба, неколку дена откако бугарската влада ги испорача условите околу македонскиот јазик, малцинството, но и за нејзината работата околу усогласување на  заедничката историја до 1944 година.

Во пресрет на состанокот со македонските претставници во Комисијата средба најави и премиерот Заев.