САД праќа 20.000 војници во Европа

0
160

Тоа претставува најголем број на војници во повеќе од 25 години.

Американската Европска команда наведе дека маневрите ќе бидат одржани од април до мај 2020-та година како поддршка со цел НАТО да изгради спремност внатре во сојузот и да ги одврати потенцијалните противници.

Во вежбата се очекува учество на војници од 18 земји. Покрај другите тука ќе бидат и 9.000 Американци веќе распоредени во Европа и 8.000 европски војници.