Светска банка: Македонската економија годинава ќе има раст од 3,1 отсто

0
158

Континуираниот раст на платите особено во трудоинтензивните дејности, заедно со намалување на продуктивноста на трудот во повеќе сектори ја загрозува конкурентноста на економијата.

Цената на трудот се зголемува а не и продуктивноста на работникот, сметаат од Светска банка во најновиот извепај. Пораката до Владата е да се внимава при зголемувањсето на мининалмата плата.