Се остварува црното сценарио: После нападот на Турците, борците на ИСИС побегнале од затвор – изведен е првиот терористички напад!

0
144

После турскиот артилериски напад на сирискиот град Камишли, група на припадници на Исламската држава побегнале од затвор, а набрзо потоа со автомобил-бомба го извеле првиот терористички напад.

На мета на турската агресија на северна Сирија се најде и градот Камишли од каде што пристигнуваат информации дека голем број на цивили го загубиле животот во артлериските напади на турската армија.