„Титаник потона, јас сум на друг брод“, Амди Бајрам останува со СДСМ, кој со кого ќе коалицира?

0
67

Амди Бајрам, единствениот пратеник на Сојузот на роми, ги негира гласините дека ќе преговара со ВМРО-ДПМНЕ. Но реакцијата важи за овој период, односно до изборите, а по изборите ништо не е сигурно.

Претседателот СДСМ, Зоран Заев е отворен за да ја прошири коалицијата и со други албански партии.

И од Алијанса за Албанците велат дека вратите им се отворени за коалиција со албанските опозициски партии, но не ги спомна двете македонски партии, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.