Турција ја нападна северната граница на Сирија

0
112

Почна „Операцијата мирна пролет“, со која ќе се елиминра терористичкиот коридор долж јужната граница на Турција, рече турскиот претседател Ердоган.

Тој додаде дека мисијата е да се создаде безбедна зона за да можат сириските бегалци да се вратат дома“,

Истакна дека Турција ќе го сочува територијалниот интегритет и ќе ги ослободи локалните жители од терористите.